Kardiziografija

Kardiziografija je prva preventivna preiskava, ki z uporabo umetne inteligence v nekaj minutah in z visoko natančnostjo zazna bolezni srca in ožilja ter oceni tveganje za razvoj srčnega infarkta. Bolezen je tako mogoče odkriti v zelo zgodnji fazi, kar vodi v hitrejše in učinkovitejše zdravljenje.

Sodobna metoda je neinvazivna, varna, visoko zanesljiva in neboleča. Izvaja se v ambulanti, ko bolnik miruje in je primerna za vsako odraslo osebo.

Kardiziografija dosega več kot 90-odstotno občutljivost, kar je dokazano s kliničnimi študijami. Zazna lahko znake bolezni srca in ožilja tudi pri bolnikih, ki nimajo nobenih simptomov, na primer ishemijo v mirovanju.

Preiskava poteka v treh korakih in traja okoli 30 minut

  1. Najprej vam na kratko pojasnimo metodo kardiziografije in opravimo predhodne diagnostične preiskave. 
  2. Nato opravimo tri-dimenzionalno meritev vašega srca s petimi EKG elektrodami. Meritve trajajo okoli 4 minute. V tem času mirujete. 
  3. Po opravljenih meritvah se parametri vnesejo v kardiziograf ter vrednotijo z uporabo računalniške analize in umetne inteligence. Rezultat, o katerem se boste pogovorili z zdravnikom, je na voljo po 15 minutah.