3D ultrazvočna diagnostika srca

Najnovejša diagnostična tehnologija nadgrajuje ultrazvočno preiskavo in omogoča tridimenzionalen pogled v zgradbo srca ter njegovo delovanje. Rezultati meritev so primerljivi z najnatančnejšimi preiskavami srca z magnetno resonanco. 

Napredna metoda zagotavlja zanesljive in točne meritve prostornin in iztisnih frakcij vseh štirih srčnih prekatov. 

S tridimenzionalnim ogledom srca je omogočeno zgodnejše prepoznavanje morebitnih nepravilnosti ali bolezenskih stanj, ki s klasičnim ehokardiogramom pogosto niso jasno vidne. Tehnologija omogoča hitrejše sprejemanje zdravniških odločitev in s tem izboljšuje oskrbo bolnika ter izid zdravljenja. 

Analiza rezultatov traja le okoli 15 minut. Metoda je zato primerna tudi za spremljanje sprememb srca in prilagajanje terapij glede na ažurne in zanesljive meritve, ko bolezenska stanja napredujejo. 

Diagnostično preiskavo izvajamo v ambulanti in je primerna tako za odrasle kot otroke. Je neinvazivna, varna in neboleča.

Kako poteka?

Kardiolog najprej opravi ultrazvočno preiskavo srca (ehokardiogram), meritve nato analizira umetna inteligenca z uporabo inovativnega algoritma. Rezultat analize je natančen 3D-model pacientovega srca.